vrijdag 28 oktober 2011

Stoffen shoppen... en hoe borduur je je eigen tekening?

Tis al weer even geleden...maar ik geniet van een korte herfstvakantie...de kids (alhoewel ik me af en toe meer politieagent dan moeder voel....)...en het zonnetje!!

Gisteren heerlijk geshopt met Sir Robin in Den Bosch. Was erg leuk om samen na een veel te lange tijd weer eens te genieten van een terrasje in de zon met een cappucino met een Bossche bol...zonder te hoeven letten op snotneuzen, luiers, en de tijd...

Ik heb stoffen gekocht bij Hoofs...een mooie stoffenzaak waar ik erg goed werd geholpen!!
Ik ga met deze tricot stof een tuniek maken uit de Knip van september, met een roze voering:Ook kocht ik deze stof met voering voor een kokerrok uit de Knip van september:


Zoals je ziet was ik in een roze-paarse bui. Ik heb in ieder geval weer genoeg projectjes voor mijn naailessen.

En nu even iets heel anders...namelijk: HOE BORDUUR JE JE EIGEN TEKENING.....?

Ik heb deze week een beetje zitten tekenen en borduren....Het leek me leuk om mijn eigen tekeningen op stof te kunnen borduren. Maar hoe doe je dat...borduren, en welke technieken zijn er??
Na wat speurwerk op het internet kwam ik op de site van wild olive met een hele goede uitleg voor beginners. Ook kun je kijken op de site van Madebyjoel (erg leuke site van een CREA-man en vader!!!) en wendigratz geeft ook veel video tutorials voor borduren en naaien.
Daarna ben ik met een kleine borduurring en zwart siergaren gaan prutsen...zie hier hoever ik ben met een gezichtje.. wordt best grappig he??Het lijkt me leuk om mijn handgemaakte kleding, tassen, kussens etc. iets extra's te geven met een geborduurde tekening van mijn hand....maar nu eerst leren hoe het moet...

1 opmerking: