woensdag 31 juli 2013

Panna cotta met limoen en karnemelk

Zo...na een lange blogstilte en een paar heerlijke weekjes vakantie ga ik weer eens bloggen.
Nu via mijn Ipad en de app voor Blogger...ben benieuwd of dit werkt.

Gisteren heb ik dit heerlijke toetje gemaakt...nadat ik de dag daarvoor een mooie originele jaren '50 puddingvorm bij de kringloopwinkel had gevonden......zo zag het eruit voor het storten....


En zo erna.....een echte " Monoa-toetje-look-a-like"...

Pannacotta met limoen en karnemelk....zie recept in dit bericht.


RECEPT Pannacotta met limoen en karnemelk

Nodig:
500 ml slagroom
250 ml karnemelk
30 gram suiker
6 gelatineblaadjes
1 zakje vanillesuiker
1 limoen

Wat te doen:
Kook de slagroom met de doorgeroerde suiker op zacht vuur 15 minuten, zet vuur dan uit.
Week de gelatine minimaal 5 minuten in koud water, roer de blaadjes een voor een door de hete slagroom, voeg vanillesuiker toe, voeg sap en schilrasp van een halve limoen toe, voeg de karnemelk toe, goed roeren.
Mengsel iets laten afkoelen en dan in een koude vorm gieten.
Minimaal 3 uur in koelkast laten opstijven.
Storten...en klaar is je Pannacotta!!
Heerlijk met vers fruit erbij.

Succes....en see you!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen